Hydrochlorthiazid

Der er for nylig offentliggjort resultaterne af en undersøgelse, der STATISTISK sammenkæder hudkræft (pladecellekræft) med brug af hydrochlorthiazid (HCTZ). Desværre siger undersøgelsen ikke noget om, hvor mange brugere af HCTZ der faktisk udvikler hudkræft.

Forklaringen på den påviste sammenhæng er formentlig, at stoffet kan medføre det fænomen, man kalder fotosensibilisering, dvs. det kan øge hudens følsomhed for UV stråler (sollys). Det er en kendt egenskab, som også findes ved andre medikamenter, fx tetracykliner, ciprofloxacin, malariamidler og andre, som blot bør medføre, at man (som alle andre) bør anvende solbeskyttende creme ved udsættelse for sollys.

Fotosensibilisering medfører en øget risiko for solskoldning, som igen anses for at være den direkte årsag til udviklingen af pladecellekræft.

Skal man så undgå HCTZ? Nej, både Sundhedsstyrelsen og Lægemiddelstyrelsen fastslår i den aktuelle sag, at der ikke er nogen umiddelbar grund til at skifte præparat, se nedenfor.

Pladecellekræft er en særdeles hyppig kræftform, som let helbredes og IKKE har nogen forbindelse med modermærkekræft.

Ny lægesekretær

Vores dygtige sekretær Annette Ladefoged har valgt at gå på efterløn, så hun forlader os med udgangen af november. Vi takker hende for en loyal og dygtig indsats gennem årene.

Den 15. november 2017 ansatte vi autoriseret lægesekretær Inge Kirkegaard som afløser for Annette.

Inge har 41 års erfaring som lægesekretær, så det er en kompetent afløser vi har fået.

Vi beder jer tage pænt imod Inge, for hun har nemlig lovet at passe godt på jer.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

 • Selvbetjening

  Gå til klinikkens ePortal for online tidsbestilling, receptfornyelse og e-konsultation.
  Log på selvbetjeningen
 • Kontakt klinikken

  Stadion Alle 1
  7860 Spøttrup
  Tlf: 97561040
  Find vej
 • Åbningstider

  • Telefonkonsultation
   08.00 - 09.00
  • Bestilling af tid og medicin
   09.00 - 14.00
  • Aftenkonsultation
   Efter aftale med lægen